Gratis verzending vanaf €17,50 | Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Planten te veel water geven kan leiden tot rouwvliegjes


Planten geven ons niet alleen gezondheid en schoonheid, maar ze kunnen ook een belangrijke rol spelen in de beheersing van rouwvliegjes in ons huis. Rouwvliegjes, ook wel bekend als de varenrouwmug, komen vaak voor in ruimtes waar planten aanwezig zijn. Echter zijn veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat te veel water geven aan planten ook kan leiden tot rouwvliegjes. 

Rouwvliegjes zijn hier gek op

Rouwvliegjes zijn gek op de vochtige omgevingen waarin planten gehouden worden. Wanneer planten te veel water krijgen, kan dit leiden tot een verhoogde luchtvochtigheid en een groei van schimmels en bacteriën in de grond. Dit kan een ideale omgeving creëren voor rouwvliegjes om te leven en te reproduceren.

Rouwvliegjes buiten de deur houden

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid water te geven aan je planten. Dit betekent dat je moet letten op de grond en de plant zelf om te zien of het water nodig heeft. Planten in potten moeten meestal worden bewaterd wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Bovendien is het aan te raden om het overtollige water in de pot uit te gieten, zodat de grond niet te vochtig wordt.

Daarnaast, is het aan te raden om de grond van de planten regelmatig te verversen. Dit kan helpen om schimmels en bacteriën te verwijderen en de groei van rouwvliegjes te voorkomen. Het verwijderen van afgevallen bladeren en bloemen uit de pot kan ook helpen om rouwvliegjes te voorkomen.

Toch last van rouwvliegjes?

Mocht je toch last hebben van rouwvliegjes, dan kan de werking van aaltjes helpen om de larvan van rouwvliegjes te bestrijden. Met vangkaarten kun je tegelijkertijd de volwassen rouwvliegjes vangen. In deze combi deal tegen rouwvliegjes kan je aaltjes en vangkaarten met een leuke korting kopen.