Gratis verzending vanaf € 30 - Laagste prijs garantie - Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Rouwvliegjes bestrijden met koffie en kaneel


We hebben het er al een aantal keer over gehad; rouwvliegjes. Het zijn van zo’n kleine, irritante vliegjes die maar niet bij je planten zijn weg te slaan. Om je te helpen in de strijd tegen de vliegjes hebben we een bijzondere aanpak voor je met huis-, tuin- en keukenmiddelen!

 

Kleine disclaimer!

Voordat we verder gaan geven we je wel een kleine disclaimer. De methodes die worden gegeven zijn niet de allerbeste methodes om rouwvliegjes te bestrijden. Bij de een zal het wel werken en bij de ander niet. Wil je dus zo snel mogelijk van de rouwvliegjes af? Bestrijd de beestjes dan met aaltjes. Lees over deze effectieve aanpak in de vorige blogs.

Volwassen rouwvliegjes bestrijden met koffie

Ja, je leest het goed! Koffie is een manier om de rouwvliegjes te laten verdwijnen om en nabij je planten. Door een laagje koffiedik over de potgrond te strooien jaag je de rouwvliegjes weg. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor de potgrond. Met deze techniek worden de volwassen rouwvliegjes aangepakt, de larven zijn niet met deze methode te bestrijden. De larven zijn te bestrijden met de Steinernema feltiae of de Steinernema carpocapsae, afhankelijk van de temperatuur. 

Voordeel van deze aanpak is dat het precies het tegenovergestelde effect heeft als het bestrijden met aaltjes. Aaltjes zorgen er namelijk juist voor dat larven gedood worden, maar hebben geen effect meer op de volwassen vliegjes. Dus onze tip; probeer beide technieken (zowel aaltjes als koffie) en in het beste geval ben je van zowel de larven als de volwassen rouwvliegjes af!

koffiedik planten

Larven van rouwvliegjes bestrijden met kaneel

Het tweede bestrijdingsmiddel dat hoogstwaarschijnlijk ergens in je keuken ligt is kaneel. Geen zorgen; kaneel is niet schadelijk voor de plant. Door twee eetlepels kaneel te mengen met één liter gekookt water creëer je een mengsel dat de larven in de grond aanpakt. Laat het mengsel eerst afkoelen en giet het net zoals je de planten normaal water geeft.

Aangezien je beide huisproducten vast wel ergens hebt liggen zijn de twee methodes in ieder geval het proberen waard! Laatste tip; voer beide aanpakken niet tegelijkertijd uit, maar begin eerst met de koffie of met kaneel